Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RegulaminRegulamin  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

H-bridge!

Przyszłość jest w naszych rękach...
...bo przyszłość to robotyka.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C] Książka dla początkującego do avr
Autor Wiadomość
pasta20 

Wysłany: 05 Sie 08 07:24   [C] Książka dla początkującego do avr

Witam. Szukam książki dla początkującego do avr, znam podstawy c i c++.
Szukam książki dobraj dla początkującego, czyli programowanie mikrokontrolerów w lcd, klawiaturę matrycową i inne programy.

Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

misiek1994 

Otrzymał 13 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 05 Sie 08 07:36   

Czemu na siłe chcesz wydawać pieniądze w necie jest tego mnóstwo. Bascom to rozumiem, ale C???

Laik

Wysłany: 05 Sie 08 07:51   

misiek dlaczego zrzucasz język C na niższy poziom niż Bascom ? Język C wcale nie jest trudny do nauczenia a gdy go się nauczysz masz większą satysfakcje niż po nauce bascoma. Polecam na początek Symfonie C++ Jerzego Grębosza naprawdę dobra książka. Dzięki niej będziesz potrafił pisać aplikacje na PC i łatwo przejść na mikro kontrolery. Pozdrawiam

Kshaq

Otrzymał 29 piw(a)

II miejsce w konkursie na najlepszy artykuł.

Wysłany: 05 Sie 08 08:19   

Na początek polecam lekturę http://www.patron.ehost.p...VR_tutorial.htm. Szkoda, że to tutorial nie jest dokończony, bo bardzo dużo można się nauczyć. Treść sugeruje, że jest to tłumaczenie jakiejś książki, może ktoś wie jakiej? Jeśli tak to proszę o informacje.

W każdym razie tam można przeczytać jak się zabrać za programowanie mikrokontrolera w C (sam się z tego uczyłem) a pierwsze programy są tak opisane, że można się również nauczyć nieco C.

misiek1994 

Otrzymał 13 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 06 Sie 08 03:49   

Laik napisał/a:
misiek dlaczego zrzucasz język C na niższy poziom niż Bascom ? Język C wcale nie jest trudny do nauczenia a gdy go się nauczysz masz większą satysfakcje niż po nauce bascoma. Polecam na początek Symfonie C++ Jerzego Grębosza naprawdę dobra książka. Dzięki niej będziesz potrafił pisać aplikacje na PC i łatwo przejść na mikro kontrolery. Pozdrawiam

Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi o to, że bascoma nie ma w sieci (jego kursów), za to do C na uC jest tego mnóstwo (godzine spędziłem i znalazłem ze 4 dobre i troche kiczu). Dlatego napisałem, że zrozumiałbym książke do bascoma, ale nie do C.
Jeśli się nie pomyliłem to to są kursy z edw i ep. http://peb.pl/nauka-i-tec...orow-avr-i.html Bardzo dobre - ucze się z nich.
misiek1994
PS: Panie treker ja naprawdę chcem pomóc, a za danie linka mam nadzije, że bana nie dostane. :roll:

//daniel93
"Panie treker" :lol: :lol: :lol: :lol:
My jesteśmy normalnymi ludźmi, mówicie nam przez ty, a nie przez Pan :lol: :lol: :lol: :lol:

pasta20 

Wysłany: 06 Sie 08 03:55   

Widze ,że podajecie materiały i książki od podstaw. Mi chodzi jakąś ciekawaą książkę do avr.
Pozdrawiam

misiek1994 

Otrzymał 13 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 06 Sie 08 03:57   

No to chłopie piszesz, że chcesz C dla avr. Zdecyduj się wreszcie. W tym jest wszystko od zera do mikrokontrolerów programera :-D . Klawiatura i LCD powinny być. jak nie to www.mikrokontrolery.net

abxyz 
Expert programowanie

Otrzymał 28 piw(a)
Wysłany: 06 Sie 08 04:43   

Może ta stronka
http://avr.elektroda.eu/?q=node/8

Odpowiedz do tematu