Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RegulaminRegulamin  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Przyszłość jest w naszych rękach...
...bo przyszłość to robotyka.

Znalezionych wyników: 6
Dioda.com.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Jakiej muzyki słuchacie?
krzychu1991

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 397

PostForum: Na luzie   Wysłany: 19 Sie 08 07:11   Temat: Jakiej muzyki słuchacie?
Metal ale tylko ten lekkostrawny typu Nightwish, muzyka klasyczna fortepianowa i klasyka z radia (lata 70 i wzwyż) :-D
  Temat: "Herbie" Najprostszy robot
krzychu1991

Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 5467

PostForum: Artykuły   Wysłany: 27 Sie 08 02:34   Temat: "Herbie" Najprostszy robot
A nie można zamiast fotodiod zastosować fototranzystorów? Bo nie chce mi się kupować fotodiod skoro mam sporo fototranzystorów w swojej kolekcji. :-)
  Temat: Kurs BASCOM - lekcja1-wstęp
krzychu1991

Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 4138

PostForum: Zupełnie "zieloni"   Wysłany: 27 Sie 08 09:18   Temat: Kurs BASCOM - lekcja1-wstęp
Mam pytanko. Nie znam się na programatorach i programowaniu a chciałbym bardzo się tego nauczyć. Zdecydowałem, że wolę kupić jakiś programator niż samemu go robić. Więc zajrzyjcie tutaj:
http://allegro.pl/item418...mel_stk200.html

i powiedzcie mi czy taki programator jest dobry i czy mi się to opłaca? Naprawdę się na tym nie znam więc liczę że pomożecie mi troszeczkę. Z góry dzięki.
  Temat: Uniwersalna platforma mobilna (podwozie)
krzychu1991

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 433

PostForum: Artykuły   Wysłany: 01 Wrz 08 01:24   Temat: Uniwersalna platforma mobilna (podwozie)
Mój kolega robi podobnie takie platformy do robota ale troszkę inaczej modeluje styropian. Jego sposób polega na tym że bierze na pędzelek trochę rozcieńczalnika nitro, pozbywa się nadmiaru rozcieńczalnika na pędzelku (żeby nie kapało bo kropla nitro upuszczona na styropian może narobić niezłego bigosu) a następnie delikatnie kreuje kształt platformy. Nawet nieźle mu to wychodzi ale do tego trzeba trochę wprawy. ;-)

Dla niewtajemniczonych: Rozcieńczalnik nitro rozpuszcza styropian.
  Temat: Uniwersalna platforma mobilna (podwozie)
krzychu1991

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 433

PostForum: Artykuły   Wysłany: 01 Wrz 08 04:39   Temat: Uniwersalna platforma mobilna (podwozie)
Ikar napisał/a:
Może offtop się robi ale powiem że jak rozpuścimy styropian w odpowiedniej ilości rozpuszczalnika to uzyskamy lakier bezbarwny :D :D

Przepraszam jeśli kontynuuję offtop ale do czego można wykorzystać taki lakier bezbarwny?
  Temat: Nadgorliwość adminów
krzychu1991

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 682

PostForum: Skargi na moderatorów i administratorów   Wysłany: 08 Wrz 08 03:30   Temat: Nadgorliwość adminów
Ja uważam że to dobrze że to forum jest na bieżąco czyszczone ze zbędnych i powtarzających się tematów. Do niedawna szukałem na elektrodzie wielu rzeczy i po wpisaniu czegokolwiek w wyszukiwarce pojawiało się mnóstwo tematów jednak rzadko w którym było opisane jak rozwiązać problem. elektroda to po prostu śmietnik na którym czasem można znaleźć coś użytecznego. :-D

Skocz do: