|
Coś o sobie. |
| Autor |
Wiadomość |
misiek1994

|
Wysłany: 19 Lip 08 09:32 Coś o sobie.
|
|
|
| Napiszcie jak się nazywacie, skąd jesteście, ile lat macie, ile macie wzrostu, od jak dawna interesujecię się elektroniką (robotyką), opiszcie wasze najgłupsze wpadki itp. |
|
|
|
|
 |
Master

|
Wysłany: 19 Lip 08 09:55
|
|
|
Jestem Nikodem Turkowiak z Gołanic mam 14 lat, ważę 43kg mam 166cm... Interesuję się robotyką już ponad rok... Jednak to za mało czasu na głupie wpadki \
ps. misiek... napisz coś o sobie |
|
| Ostatnio zmieniony przez Master 19 Lip 08 02:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
daniel93

|
Wysłany: 19 Lip 08 10:54
|
|
|
Mam 15lat i kiedyś wsadziłem tinnego2313 odwrotnie |
|
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 19 Lip 08 12:04
|
|
|
Imie: Krzysztof
Nazwisko: Piontek
Wzrost: 198cm
Waga: ~90
Języki programownia: BASCOM i ucze sie C
Z wpadek to najgłupsza była ze sterowaniem fazowym, zrobiłem sobie wszystko w pająku, sprawdziłęm 2 razy podłączam do sieci jebudubudu triaka mi wywaliło ;/ dostałem odłamkiem w czoło a wszystko dlatego że miałem zwarcie na nim xD
Pozdrawiam |
|
_________________ I'm from KKK!! SH ZA NASZ HONOR ZA NASZ KRAJ |
|
|
|
 |
Mati8dwa

|
Wysłany: 19 Lip 08 12:31
|
|
|
Imię: Mateusz
Nazwisko: Gruszka
Wzrost: 169 albo 170 dawno się mierzyłem
Waga: Wole się nie ważyć ale poniżej 60 kg
Wpadki: nie ma jeszcze ;D |
|
_________________ Genki desu ka Gość?
 |
|
|
|
 |
Ikar

Wiek: 16 Posty: 50 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: się biorą dzieci ?
|
Wysłany: 19 Lip 08 04:18
|
|
|
Paweł Stankiewicz, 183cm, prawie 17 lat , 68 kg , wypadków jako takich nie miałem ale kiedyś wysadzałem kondensatory
Master mój kumpel ma rodzinę w gołanicach i jeździ tam co rok nad jeziorko XD |
|
_________________ Gość jeżeli pomogłem kliknij pomógł lub postaw browarka
Kontakt gg: 9044954
 |
| Ostatnio zmieniony przez Ikar 19 Lip 08 04:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
daniel93

|
Wysłany: 19 Lip 08 09:24
|
|
|
Imie: Daniel
Nazwisko: na wszelki wypadek nie podam
Wzrost: 178cm
Waga: uuuuu lepiej nie pytać - cały czas komp
Języki programownia: BASCOM i będe uczyć sie C
Pamiętam też, że jak miałem gdzieś 12-13lat to próbowałem naładować baterie litową ogniwem słonecznym Podczas lutowania temperatura spowodowała wytrącanie się wodoru. Jak WYPIER.... mi w oczy to do końca dnia byłem przestraszony |
|
|
|
|
 |
Mati8dwa

|
Wysłany: 19 Lip 08 10:19
|
|
|
Przypomniało mi się wpadka, ale to na prawdę stare otóż brałem się za budowę bazuki na ziemniaki i zrobiło mniejszy prototyp na agrest, ale nie działało więc się popatrzyłem do środka rury, a kolega nacisnął spust ;D. Rzęsy spalone i trochę włosów najelszę jest to, że nikt po za świadkami tego wydarzenia tego nie zauważył, a w ten sam dzień byłem u dentysty To było z 2 lata temu czy jakoś tak .
Przepraszam za 2 posty, ale jak bym edytował ktoś, by mógł nie zauważyć . |
|
_________________ Genki desu ka Gość?
 |
|
|
|
 |
daniel93

|
Wysłany: 19 Lip 08 11:19
|
|
|
| Mati8dwa napisał/a: | | brałem się za budowę bazuki na ziemniaki i zrobiło mniejszy prototyp na agrest, ale nie działało więc się popatrzyłem do środka rury, a kolega nacisnął spust ;D |
O to LOL
| Mati8dwa napisał/a: | Rzęsy spalone i trochę włosów najelszę jest to, że nikt po za świadkami tego wydarzenia tego nie zauważył, a w ten sam dzień byłem u dentysty |
|
|
|
|
|
 |
misiek1994

|
Wysłany: 21 Lip 08 11:34
|
|
|
W zasadzie przydałoby się, bym i ja sie przedstawił
Imię: Michał
nazwisko: nie podam (względy bezpieczeństwa )
Wzrost: 174cm
Waga: tak jak daniel ;P
Programowanie: słabo bascom (basic też), słabo asm, średnio C, troche Pascal i C++.
Głupia wpadka: pewnie z 8 lat temu wsadziłem diodę do kontaktu. Wywaliło cały prąd w domu nie wspominając o huku, spalonym gniazdku i kupie dymu . |
|
| Ostatnio zmieniony przez misiek1994 21 Lip 08 11:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kanday

|
Wysłany: 12 Sie 08 01:42
|
|
|
Imię: Marek
Nazwisko: (wole pozostac bardziej tajemniczy )
Wzrost: 180cm
Waga: okolo 58 kg
Programowanie: wiem ze nie na temat ale : css , html , php troche xml . jezeli uda sie mi kupic z avt plytke prototypowa zaczne sie bawic bascomem i atmega8
A dodam jeszcze swoje inne hobby/pasje i niech inni tez dodadza poza elektronika i robotyka
Inne Pasje: Capoeira,Fotografia,Akrobatyka,Taniec house i modern jazz (prosze sie nie smiac),projektowanie stron www,jazda na rowerze,wspinaczka,muzyka(jak kazdy bez niej nie da sie zyc)
PS.
ups zapomnialem o wpadce
Podczas szkolnego okienka chcialem wykorzystac 45 min wolnego czasu wiec dosiadlem sie do komputera.Chcialem zaczerpnac wiedzy o elektronice wiec wszedlem na edw.pl i tu sie pojawil problem w tym czasie pojawila sie bibliotekarka ktora zobaczyla strone edw.pl (dla nie wtajemniczonych powinnien byc link edw.com.pl) ktora jest o tematyce "Erotyka dla wszystkich" czy cos tym podobne kazala mi isc do wychowawczyni. Bez happy end`u |
|
| Ostatnio zmieniony przez Kanday 12 Sie 08 06:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
samuraj22

|
Wysłany: 12 Sie 08 05:56
|
|
|
Imię Szymon
Nazwisko TEX
Wzrost typowy dla 12 latka
waga 50 kg
Wiek 15
programowanie nic no troche bascoma sie ucze
inne pasje Muzyka elektroniczna Gram na Organach kościelnych i na fortepianie |
|
|
|
|
 |
Sabre

|
Wysłany: 12 Sie 08 06:52
|
|
|
Jarek, 28 wiosenek (stary chłop przy Was jestem), Warszawa, każdy wymiar w normie .
Wpadki, hmm... wiele, nieraz wkładałem attiny2313 odwrotnie i wychodziły z tego bez szwanku, ostatnio nawet attiny26 w moim Psotku również wylądował w podstawce z rozpędu odwrotnie i przetrwał (te AVRy to wytrzymałe są). Jakiś miesiąc temu rozkładałem aparat fotograficzny na części pierwsze (kupiony jako złom na Wolumenie) aby uzyskać miniaturowe silniczki, oczywiście wcześniej włożyłem ot tak baterie do niego (w sumie był sprawny). Jakież było moje zdziwienie jak poraził mnie prąd z kondensatora lampy błyskowej (około 300V DC), do którego niechcący się dotknąłem. |
|
_________________ Gość jeśli pomogłem, postaw piwo. |
|
|
|
 |
krzychu1991

|
Wysłany: Wczoraj 16:51
|
|
|
Imię: Krzysztof
Nazwisko: Po co to komu wiedzieć?
Wzrost:184cm
Waga:56kg
Gram na gitarze, keyboardzie, fortepianie oraz troszeczkę na flecie. Lubię rysować i lutować. Elektronika stała się moją pasją ponad rok temu głównie dlatego że wybrałem technikum elektroniczne.
Wpadki: hmmmm...przeciążenie trafka, spalenie 20 diod led przez głupi błąd przy projektowaniu płytki w pewnym projekcie, podpięcie we wzmaku kondensatora na 12V przy zasilaniu 16V (odłamkiem konda dostałem po nosie) no i podanie za wysokiego zasilania na scalaka lm324 co skończyło się spektakularnym wybuchem. No i nie rozładowałem kondensatorów w telewizorze który chciałem rozkręcić ale parę godzin wcześniej podłączyłem go żeby sprawdzić czy działa. Po prostu zapomniałem o prawach komutacji i mnie trzepło dość mocno. I to już chyba wszystko ale przypuszczam że będzie takich wpadek jeszcze sporo. |
|
_________________ Herbatka z prądem - ulubiony napój elektronika.
; ) |
|
|
|
 |
|
|
|
|