|
Jak wykonać gąsienice do robota? - opis |
| Autor |
Wiadomość |
Maxo

Pomógł: 2 razy Posty: 186 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Krynica-Zdrój
|
Wysłany: 26 Paź 08 08:38
|
|
|
ee... O ile dobrze myślę to w temacie jest rozmowa "jak przerobić zębatki rowerowe żeby się nadawały do takich zastosowań" a nie "w linku są zębatki rowerowe...
Oczywiście każdą część można wykonać na frezarce z wieloma usprawnieniami itd... Kwestia- nie każdy ma dostęp do frezarki a sklepów rowerowych jest dużo.. a i flex się znajdzie.. |
|
|
|
|
 |
damoon

|
Wysłany: 27 Paź 08 05:51
|
|
|
"""""Rozwiązanie to jest bradzo dobre gdyś napęd można przekazać w bardzo prosty sposób
Wystarczą po 2 zębtaki z koła rowerowego, ale niestety należy trzeba obciąc co drugi ząb (palnik,szliwfierka kątowa), ale dla chcącego to żaden problem """""
to jest w pierwszym poscie tego tematu Według mnie nie da się przerobic istniejacej zębaty rowerowej na zębate do tego robota...z powodów wyzej wymienionych:) pozdro |
|
_________________ I do it becouse i can, I can becosuse I want to , I want to becouse you said I couldn't |
|
|
|
 |
najemnik

|
Wysłany: 30 Paź 08 12:46
|
|
|
| Mam pomysł! Można by wziąć dwa paski klinowe i odpowiednio do nich pasujące koła pasowe. Problem pojawia się wtedy kiedy musimy dostarczyć dość dużej mocy żeby ruszyć z miejsca. Oczywiście za pomocą małych śrub można przymocować blaszki do obu pasków. |
|
|
|
|
 |
damoon

|
Wysłany: 30 Paź 08 03:27
|
|
|
| Jeżeli mówisz o typowym pasku klinowym to raczej zły pomysł dlatego że pasek klinowy jest strasznie sztywny proponuje zamiast klinowego rozrząd ponieważ jest elastyczny szerszy niż klinowy i ma ząbki:) |
|
_________________ I do it becouse i can, I can becosuse I want to , I want to becouse you said I couldn't |
| Ostatnio zmieniony przez damoon 30 Paź 08 08:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
| Tagi: jak zrobić • napęd • mechanika • gąsienice |
|
|