Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RegulaminRegulamin  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

H-bridge!

Przyszłość jest w naszych rękach...
...bo przyszłość to robotyka.

Poprzedni temat «» Następny temat
Follow the Line 2009 Rybnik

Czy pojawiłbyś się na zawodach Follow the Line 2009 w Rybniku?
Tak
73%
 73%  [ 14 ]
Nie
26%
 26%  [ 5 ]
Głosowań: 19
Wszystkich Głosów: 19

Autor Wiadomość
Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 13 Paź 08 04:33   Follow the Line 2009 Rybnik

Witam,
zostałem organizatorem zawodów "Follow the Line 2009" które odbędą sie w marcu 2009 roku. Moja Pani dyrektor ma jednak pewne wątpliwości że ktos sie na to zgłosi dlatego proszę o zagłosowanie w ankiecie na TAK jeśli byś był zainteresowany tymi zawodami a na NIE jeśli nie ;) .

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Decado 07 Lis 08 09:22, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Sabre 

Otrzymał 49 piw(a)
Wysłany: 13 Paź 08 05:14   

Trochę tak niecentralnie te zawody, zauważ, że najprawdopodobniej w kwietniu będą w Olsztynie jeśli Kaytec zrobi. Rybnik jakby nie było jest dość daleko na południu, z chęcią bym przyjechał, ale pewnie musiałbym jechać całą noc z Warszawy. Jeśli będziesz miał dobrych sponsorów to może się skuszę.

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 13 Paź 08 05:21   

sabre, ja już mam dojścia w dużych firmach które zaoferowały sponsoring i to całkiem spory. Tylko chodzi o sam fakt że moja dyrka robi w budzie pierwszy raz coś takiego, niegdy wczesniej sie z tym nie spotkała i chce zobaczyć czy ktoś jest zainteresowany.
A więc kliknij na tak w ankiecie ;)
PS. Na 90% załatwiłem już darmowy katering dla uczestników :D
Apropos jazdy to masz 5h drogi z wawy ;) .
Pozatym w dniu zawodów w mojej szkole będą gościli prelegenci którzy będą prowadzili wykłady z mechatroniki
Ostatnio zmieniony przez Decado 13 Paź 08 05:25, w całości zmieniany 1 raz  

Sabre 

Otrzymał 49 piw(a)
Wysłany: 13 Paź 08 05:43   

Wstępnie masz mój głos, samochodu nie posiadam, a nie widziałem bezpośredniego połączenia autobusowego Wawa-Rybnik. Gdyby ktoś jechał samochodem i zabrałby mnie (dorzucam się na paliwko) to masz moje 2 linefollowery na zawodach.

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 13 Paź 08 05:48   

Jest połączenie pociągiem do Katowic(ceny biletu nie znam) a z katowic do rybnika kosztuje chyba 8zł. Bynajmniej do rybnika z katowic jest 1h drogi pociagiem

Mati8dwa 

Wysłany: 13 Paź 08 06:22   

Jeśli zdążę do marca z robotem to czemu nie, tylko ktoś by mnie musiał zabrać, a z tym jest problem, bo będę miał w tedy dopiero 15 lat, a moja mama jest tak nastawiona na takie wyjazdy ... Także jak ktoś by mógł by mnie zabrać z Wrocławia to z chęcią bym pojechał nawet, żeby zobaczyć :P .
Ostatnio zmieniony przez Mati8dwa 13 Paź 08 06:22, w całości zmieniany 1 raz  

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 13 Paź 08 06:33   

Mati to pogadaj ze starszymi kumplami, kuzynostwem, wujostwem itd. itd ;)

Kaytec 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 13 Paź 08 09:08   

odemnie 6 osób - 4 roboty. rozmawialiśmy już o tym.

jamtex 

Otrzymał 12 piw(a)

III miejsce w konkursie na najlepszy artykuł.

Wysłany: 13 Paź 08 09:36   

Trochę daleko - ale jakby co to mam miejsce w samochodzie dla kogoś z moich okolic.
Na razie "wtopiłem" się w SumoBoty, ale do marca mam szanse skończyć mojego Linioszukacza :) , więc czemu nie ?

Sabre 

Otrzymał 49 piw(a)
Wysłany: 14 Paź 08 05:59   

Według informacji ze strony http://bionikalia.com/ zawody linefollowerów będą w Warszawie jeszcze w tym roku na przełomie listopada i grudnia. W ubiegłym roku były 6 grudnia. Coś czuję że najbliższe pół roku zapowiada się ciekawie. Jeśl jeszcze Kaytec zrobi swoje zawody w Olsztynie to zapowiada nam się wspaniałe pół roku :-) .

treker 
www.dioda.com.pl

Otrzymał 30 piw(a)
Wysłany: 14 Paź 08 06:54   

Po rozmowach z Decado widzę, że ma on wielkie plany, oby mu się wszystko udało.

kaczor23 

Wysłany: 14 Paź 08 07:25   

A takie pytanie mam, czy macie jakieś takie ogólne, regulaminy, takich zawodów, co jest oceniane, kto wygrywa, jak takie zawody wyglądają i przebiegają?? Co sie liczy w robocie na takich zawodach, szybkosc, zwinnosc, czy jeszcze cos innego?? Do marca jest troche czasu jeszcze, więc może i jak z kolegami sie wybiore, z Gliwic mam niedaleko.

treker 
www.dioda.com.pl

Otrzymał 30 piw(a)
Wysłany: 14 Paź 08 07:41   

Wydaje mi się, że liczy się to, aby robot przebył trasę w jak najkrótszym czasie, nie wypadając poza linię.

Wyświetl szczegóły
kaczor23 

Wysłany: 14 Paź 08 08:35   

treker napisał/a:
Wydaje mi się, że liczy się to, aby robot przebył trasę w jak najkrótszym czasie, nie wypadając poza linię.
Czyli chodzi o to żeby linie miał cały czas między prawym kołem a lewym tak (pod sobą)?? Czy na takich turniejach linia jest "rysowana" przez prowadzących (czy oni ustalają trudnośc trasy)?

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 14 Paź 08 08:57   

Witam,
tak to organizatorzy wykonują trase na podłodze, tymsamym wyznaczając jej trudność. Niema przepisów które by to ujednoliciły aczkolwiek po tych zawodach pomyśle nad czymś takim.

Pozdrawiam

kaczor23 

Wysłany: 14 Paź 08 09:27   

A czy są jakies przepisy dotyczące, wielkosci, lub konstrukcji robota??

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 14 Paź 08 09:31   

Ostanim razem w Olsztynie były to wymiary kartki A3 i wysokość do 50cm. Ale niewiem czy to jest zasadą.

Sabre 

Otrzymał 49 piw(a)
Wysłany: 14 Paź 08 09:34   

Decado napisał/a:
Ostanim razem w Olsztynie były to wymiary kartki A3 i wysokość do 50cm. Ale niewiem czy to jest zasadą.

Chyba raczej A4, promień skrętu linii miał być większy niż 25cm, ale nie zawsze tak był :) .

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 14 Paź 08 09:46   

A3 ;) wiem co pisze.
Ja na swoich dam ograniczenie do A4 no bez przesady przecież mi tu ku** nikt nie będzie przyjezdżał hamerem xD

kaczor23 

Wysłany: 15 Paź 08 03:37   

słyszałem ze tez jakies zawody w czerwcu były tylko mini robotwo, chyba 10cm na 10cm miały byc, ale jak tutaj mają byc na A4, to jezeli sie wyrobimy przyjedziemy z 3 lub 4 robotami. Mysle ze od nas bedzie ich może wiecej, bo jest dużo projektow i chętnych.

damoon 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 15 Paź 08 03:50   

hmmm gdybyś do tego dołączył pokaz robotów to z Raciborza pojechalo by troche żelastwa glownie roboty mobilne ciezkiej rangi do 30kg:Pi kilka robotów ARM bo lineflowerow narazie nie robimy :) :) bo tego jest juz na swiecie mnostwo:P:)

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 15 Paź 08 05:22   

Damoon, w kolejnej edycji postaram się to zrobić. Na tej niechcę szaleć(chociaż i tak to co założyłem do zrealizowania jest szaleństwem ;) ), na następną jeśli ta dobrze wypadnie, to sponsorzy będą chętniej kase dawali i wtedy moge zrobic o wiele większą impreze ale na to sa potrzebne środki

daniel93 

Otrzymał 19 piw(a)
Wysłany: 15 Paź 08 06:52   

Ja bym wpadł, ale robię robota sumo :-(

Kangurek 

Wysłany: 16 Paź 08 03:25   

Ja chętnie pojde, tylko to byly by moje pierwsze zawody i nie wiem czego mam się spodziewac, w jakiej szkole... i co sie wygrywa na takich zawodach??

misiek1994 

Otrzymał 13 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 16 Paź 08 03:52   

daniel93 napisał/a:
Ja bym wpadł, ale robię robota sumo :-(

W domyśle masz dwa czujniki z przodu. Dołóż jeszcze jeden, wywal sonara i reszte głupot do sumo i biegiem na follow the line. Ja niestety nie przyjade, bo jak zwykle nie mam transportu.

pawel 

Otrzymał 5 piw(a)

Wysłany: 16 Paź 08 04:08   

Ja jak zrobię swojego robota to na pewno pójdę.

Decado 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 16 Paź 08 04:47   

Kangurek, niemoge narazie nic powiedzieć, ponieważ wszystko będzie zależało od sponsorów. Ale jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to nagrody będą naprawde wysokie ;)