|
Follow the Line 2009 Rybnik |
| Czy pojawiłbyś się na zawodach Follow the Line 2009 w Rybniku? |
| Tak |
|
73% |
[ 14 ] |
| Nie |
|
26% |
[ 5 ] |
|
| Głosowań: 19 |
| Wszystkich Głosów: 19 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Decado

|
Wysłany: 13 Paź 08 04:33 Follow the Line 2009 Rybnik
|
|
|
Witam,
zostałem organizatorem zawodów "Follow the Line 2009" które odbędą sie w marcu 2009 roku. Moja Pani dyrektor ma jednak pewne wątpliwości że ktos sie na to zgłosi dlatego proszę o zagłosowanie w ankiecie na TAK jeśli byś był zainteresowany tymi zawodami a na NIE jeśli nie .
Pozdrawiam |
|
_________________ "Niema ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchiwani" Feliks "Krwawy Feliks" Dzierżyński |
| Ostatnio zmieniony przez Decado 07 Lis 08 09:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sabre

Pomógł: 12 razy Posty: 209 Otrzymał 49 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13 Paź 08 05:14
|
|
|
| Trochę tak niecentralnie te zawody, zauważ, że najprawdopodobniej w kwietniu będą w Olsztynie jeśli Kaytec zrobi. Rybnik jakby nie było jest dość daleko na południu, z chęcią bym przyjechał, ale pewnie musiałbym jechać całą noc z Warszawy. Jeśli będziesz miał dobrych sponsorów to może się skuszę. |
|
_________________ Gość jeśli pomogłem, postaw piwo. |
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 13 Paź 08 05:21
|
|
|
sabre, ja już mam dojścia w dużych firmach które zaoferowały sponsoring i to całkiem spory. Tylko chodzi o sam fakt że moja dyrka robi w budzie pierwszy raz coś takiego, niegdy wczesniej sie z tym nie spotkała i chce zobaczyć czy ktoś jest zainteresowany.
A więc kliknij na tak w ankiecie
PS. Na 90% załatwiłem już darmowy katering dla uczestników
Apropos jazdy to masz 5h drogi z wawy .
Pozatym w dniu zawodów w mojej szkole będą gościli prelegenci którzy będą prowadzili wykłady z mechatroniki |
|
_________________ "Niema ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchiwani" Feliks "Krwawy Feliks" Dzierżyński |
| Ostatnio zmieniony przez Decado 13 Paź 08 05:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sabre

|
Wysłany: 13 Paź 08 05:43
|
|
|
| Wstępnie masz mój głos, samochodu nie posiadam, a nie widziałem bezpośredniego połączenia autobusowego Wawa-Rybnik. Gdyby ktoś jechał samochodem i zabrałby mnie (dorzucam się na paliwko) to masz moje 2 linefollowery na zawodach. |
|
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 13 Paź 08 05:48
|
|
|
| Jest połączenie pociągiem do Katowic(ceny biletu nie znam) a z katowic do rybnika kosztuje chyba 8zł. Bynajmniej do rybnika z katowic jest 1h drogi pociagiem |
|
|
|
|
 |
Mati8dwa

|
Wysłany: 13 Paź 08 06:22
|
|
|
Jeśli zdążę do marca z robotem to czemu nie, tylko ktoś by mnie musiał zabrać, a z tym jest problem, bo będę miał w tedy dopiero 15 lat, a moja mama jest tak nastawiona na takie wyjazdy ... Także jak ktoś by mógł by mnie zabrać z Wrocławia to z chęcią bym pojechał nawet, żeby zobaczyć . |
|
| Ostatnio zmieniony przez Mati8dwa 13 Paź 08 06:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 13 Paź 08 06:33
|
|
|
Mati to pogadaj ze starszymi kumplami, kuzynostwem, wujostwem itd. itd |
|
|
|
|
 |
Kaytec

|
Wysłany: 13 Paź 08 09:08
|
|
|
| odemnie 6 osób - 4 roboty. rozmawialiśmy już o tym. |
|
|
|
|
 |
jamtex

III miejsce w konkursie na najlepszy artykuł.
|
Wysłany: 13 Paź 08 09:36
|
|
|
Trochę daleko - ale jakby co to mam miejsce w samochodzie dla kogoś z moich okolic.
Na razie "wtopiłem" się w SumoBoty, ale do marca mam szanse skończyć mojego Linioszukacza , więc czemu nie ? |
|
|
|
|
 |
Sabre

|
Wysłany: 14 Paź 08 05:59
|
|
|
Według informacji ze strony http://bionikalia.com/ zawody linefollowerów będą w Warszawie jeszcze w tym roku na przełomie listopada i grudnia. W ubiegłym roku były 6 grudnia. Coś czuję że najbliższe pół roku zapowiada się ciekawie. Jeśl jeszcze Kaytec zrobi swoje zawody w Olsztynie to zapowiada nam się wspaniałe pół roku . |
|
|
|
|
 |
treker
www.dioda.com.pl

|
Wysłany: 14 Paź 08 06:54
|
|
|
| Po rozmowach z Decado widzę, że ma on wielkie plany, oby mu się wszystko udało. |
|
|
|
|
 |
kaczor23

|
Wysłany: 14 Paź 08 07:25
|
|
|
| A takie pytanie mam, czy macie jakieś takie ogólne, regulaminy, takich zawodów, co jest oceniane, kto wygrywa, jak takie zawody wyglądają i przebiegają?? Co sie liczy w robocie na takich zawodach, szybkosc, zwinnosc, czy jeszcze cos innego?? Do marca jest troche czasu jeszcze, więc może i jak z kolegami sie wybiore, z Gliwic mam niedaleko. |
|
|
|
|
 |
treker
www.dioda.com.pl

|
Wysłany: 14 Paź 08 07:41
|
|
|
| Wydaje mi się, że liczy się to, aby robot przebył trasę w jak najkrótszym czasie, nie wypadając poza linię. |
|
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
kaczor23

|
Wysłany: 14 Paź 08 08:35
|
|
|
| treker napisał/a: | | Wydaje mi się, że liczy się to, aby robot przebył trasę w jak najkrótszym czasie, nie wypadając poza linię. | Czyli chodzi o to żeby linie miał cały czas między prawym kołem a lewym tak (pod sobą)?? Czy na takich turniejach linia jest "rysowana" przez prowadzących (czy oni ustalają trudnośc trasy)? |
|
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 14 Paź 08 08:57
|
|
|
Witam,
tak to organizatorzy wykonują trase na podłodze, tymsamym wyznaczając jej trudność. Niema przepisów które by to ujednoliciły aczkolwiek po tych zawodach pomyśle nad czymś takim.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
kaczor23

|
Wysłany: 14 Paź 08 09:27
|
|
|
| A czy są jakies przepisy dotyczące, wielkosci, lub konstrukcji robota?? |
|
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 14 Paź 08 09:31
|
|
|
| Ostanim razem w Olsztynie były to wymiary kartki A3 i wysokość do 50cm. Ale niewiem czy to jest zasadą. |
|
|
|
|
 |
Sabre

|
Wysłany: 14 Paź 08 09:34
|
|
|
| Decado napisał/a: | | Ostanim razem w Olsztynie były to wymiary kartki A3 i wysokość do 50cm. Ale niewiem czy to jest zasadą. |
Chyba raczej A4, promień skrętu linii miał być większy niż 25cm, ale nie zawsze tak był . |
|
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 14 Paź 08 09:46
|
|
|
A3 wiem co pisze.
Ja na swoich dam ograniczenie do A4 no bez przesady przecież mi tu ku** nikt nie będzie przyjezdżał hamerem xD |
|
|
|
|
 |
kaczor23

|
Wysłany: 15 Paź 08 03:37
|
|
|
słyszałem ze tez jakies zawody w czerwcu były tylko mini robotwo, chyba 10cm na 10cm miały byc, ale jak tutaj mają byc na A4, to jezeli sie wyrobimy przyjedziemy z 3 lub 4 robotami. Mysle ze od nas bedzie ich może wiecej, bo jest dużo projektow i chętnych.
|
|
|
 |
damoon

|
Wysłany: 15 Paź 08 03:50
|
|
|
hmmm gdybyś do tego dołączył pokaz robotów to z Raciborza pojechalo by troche żelastwa glownie roboty mobilne ciezkiej rangi do 30kg:Pi kilka robotów ARM bo lineflowerow narazie nie robimy :) bo tego jest juz na swiecie mnostwo:P:) |
|
_________________ I do it becouse i can, I can becosuse I want to , I want to becouse you said I couldn't |
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 15 Paź 08 05:22
|
|
|
Damoon, w kolejnej edycji postaram się to zrobić. Na tej niechcę szaleć(chociaż i tak to co założyłem do zrealizowania jest szaleństwem ), na następną jeśli ta dobrze wypadnie, to sponsorzy będą chętniej kase dawali i wtedy moge zrobic o wiele większą impreze ale na to sa potrzebne środki |
|
|
|
|
 |
daniel93

Pomógł: 11 razy Posty: 390 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wujskie
|
Wysłany: 15 Paź 08 06:52
|
|
|
Ja bym wpadł, ale robię robota sumo |
|
|
|
|
 |
Kangurek

|
Wysłany: 16 Paź 08 03:25
|
|
|
| Ja chętnie pojde, tylko to byly by moje pierwsze zawody i nie wiem czego mam się spodziewac, w jakiej szkole... i co sie wygrywa na takich zawodach?? |
|
|
|
|
 |
misiek1994

Pomógł: 2 razy Posty: 190 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: z Sędziszowa
|
Wysłany: 16 Paź 08 03:52
|
|
|
| daniel93 napisał/a: | Ja bym wpadł, ale robię robota sumo |
W domyśle masz dwa czujniki z przodu. Dołóż jeszcze jeden, wywal sonara i reszte głupot do sumo i biegiem na follow the line. Ja niestety nie przyjade, bo jak zwykle nie mam transportu. |
|
|
|
|
 |
pawel

|
|
|
|
 |
Decado

|
Wysłany: 16 Paź 08 04:47
|
|
|
Kangurek, niemoge narazie nic powiedzieć, ponieważ wszystko będzie zależało od sponsorów. Ale jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to nagrody będą naprawde wysokie |
|
|
|
|