Przesunięty przez: daniel93 24 Cze 08 10:07 |
Jak zwiększyć przyczepność nakrętek od słoików? |
| Autor |
Wiadomość |
Walek

|
Wysłany: 17 Sty 08 06:40 Jak zwiększyć przyczepność nakrętek od słoików?
|
|
|
| Jak zrobić żeby nakrętki od słoików miały lepsza przyczepność. Myślałem zęby jakoś nałożyć gumę, ale nie wiem jak ;/ i jaka ;/. |
|
|
|
|
 |
abxyz
Expert programowanie

Pomógł: 18 razy Posty: 166 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: zza winkla
|
Wysłany: 17 Sty 08 07:50
|
|
|
| Walek napisał/a: | | Jak zrobić żeby nakrętki od słowików miały lepsza przyczepność. Myślałem zęby jakoś nałożyć gumę, ale nie wiem jak ;/ i jaka ;/. |
Można wyciąć z dętki od koła motoroweru odpowiedniej szerokości pierścienie lub wykorzystać gumowe uszczelki, oczywiście trzeba je przykleić żeby nie spadały.
Jednak najlepiej pozyskać kółka od jakieś zabawki lub modelu, albo kupić gotowe w sklepie modelarskim. |
|
|
|
|
 |
Maxo

Pomógł: 2 razy Posty: 185 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Krynica-Zdrój
|
Wysłany: 18 Sty 08 12:36
|
|
|
Albo oklej gumą z dętek albo natnij "karb" pilnikiem jak na monecie.
Sam pomysł z wykorzystaniem zakrętek od słoików jest troche nie trafiony... |
|
|
|
|
 |
daniel93

Pomógł: 11 razy Posty: 390 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wujskie
|
Wysłany: 18 Sty 08 02:39
|
|
|
Ja wykorzystałem nakrętki z butelek PET i okleiłem matą antypoślizgową do dywanów |
|
|
|
|
 |
Maxo

|
Wysłany: 18 Sty 08 07:19
|
|
|
?
Zaskakuje mnie ludzka pomysłowość...
Ja tam mam zamiar spróbować czegoś takiego :
http://www.metacafe.com/w...transformation/
Do pozyskiwania kółek i materiałów... nawet jak nie będzie idelakie okrągły to można zamocować gwoździem na wiertarce i papierem ściernym wyrównać... nie każdy ma go dyspozycji tokarke. Pozatym można wyciąć jakie się chce elementy plastikowe z śmiecia ;]
Niestety u mnie rodzina zaprotestowała przed takim zastosowaniem piekarnika :/ Więc nie sprawdze metody...narazie przynajmniej |
|
|
|
|
 |
Maxo

|
Wysłany: 21 Sty 08 07:33
|
|
|
| Już lepsza taśma antypoślizgowa... taka na krawędzie schodów. Izolacyjna odpada - przynajmniej ta o któej myśle.. z kumplem oklejaliśmy koła RC-ką do driftu -żęby się ślizgały ;] A nie o to to chodzi... |
|
|
|
|
 |
daniel93

Pomógł: 11 razy Posty: 390 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wujskie
|
Wysłany: 21 Sty 08 07:51
|
|
|
Używałem i dętki i taśmy antypoślizgowej. Dętka jest dobra, ale mata antypoślizgowa jest jeszcze lepsza.
Mój bocik sie ślizgał na dętce. |
|
|
|
|
 |
damoon

|
Wysłany: 09 Paź 08 02:34
|
|
|
proponuje pociac paske rozrzadu i przykleic na super glue zwieksza powieszchnie kol i daje ladny wyglad nie mowiac o przyczepnosci:) |
|
_________________ I do it becouse i can, I can becosuse I want to , I want to becouse you said I couldn't |
|
|
|
 |
|
|