Przesunięty przez: daniel93 24 Cze 08 10:06 |
Koła pasowe |
| Autor |
Wiadomość |
Biscent13

|
Wysłany: 15 Wrz 06 04:48 Koła pasowe
|
|
|
Zapewnie każdy z robotyków miał kiedyś problem "Skąd wziąć kółka pasowe do silnika".
Z odsieczą przybywają stare , poczciwe "legusy" wystarczy wziąć kółko przykleić "swiatełko"(może być również okrągłe) w światełku zrobić dziurę np. podgrzać dłuto i w środku zamocować i przykleić do wałka silniczka.I jeden problem z głowy!
P.S Daniel , też jestem z 93
koło.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 1634 raz(y) 10,93 KB |
kropa.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 1634 raz(y) 9,31 KB |
rAZEM.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 1634 raz(y) 11,02 KB |
|
|
|
|
|
 |
Frubi

|
|
|
|
 |
daniel93

Pomógł: 11 razy Posty: 390 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wujskie
|
Wysłany: 15 Wrz 06 07:46
|
|
|
Zanim one zaczną się zużywać, to powstanie nowy robot |
|
|
|
|
 |
treker
www.dioda.com.pl

|
Wysłany: 18 Wrz 06 05:24
|
|
|
| na koła pasowe może i ok ale ja polecam te co są w magnetofonach zapewniają jakieś przełożenie. |
|
|
|
|
 |
daniel93

Pomógł: 11 razy Posty: 390 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wujskie
|
Wysłany: 18 Wrz 06 10:21
|
|
|
| Ciekawym pomysłem może być przekładnia kilku stopniowa. To znaczy, że leci pasek od koła pasowego na silniku, od niego leci pasek do dodatkowego wałka, na którym są 2 koła pasowe, i od tego wałka leci drugi pasek do koła pasowego na kole... |
|
|
|
|
 |
treker
www.dioda.com.pl

|
Wysłany: 19 Wrz 06 04:24
|
|
|
| Daniel robiłem coś takiego z LEGO wykonywałem kilkukrotne przełożenia. Bardzo to przydatne tylko, że bez lego trudno to wykonać na laminacie :/ |
|
|
|
|
 |
ma666ti

|
Wysłany: 26 Cze 07 04:18
|
|
|
Nie... To nie przejdzie o wiele lepiej jest sobie kułka samemu wytoczyć tzn. kupić troche plastyku w sklepie blacharskim (wiem że to dziwne ale u mnie w Poniatowej można go kupić ) następnie pujści do zakładu gdzie jest tokarka i ładnie poprosić
Koszty:
-plastyk- 5 zł
-wytoczenie- 10 zł
_________________ Smokin' in Jamaica inna Poland
Smokin' in Africa in New Zeland
Smokin' every civilization
Smoke' marihuana of them all ova nations |
|
|
|
 |
Maxo

Pomógł: 2 razy Posty: 185 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Krynica-Zdrój
|
Wysłany: 28 Lis 07 12:10
|
|
|
| heh dlaczego ludzie kupują większość rzeczy w sklepach w swojej miejscowości tylko u mnie nic nie ma ?;p A co do kół to mby drewienko+wiertareczka i papierem gruboziarnistym saemu wytoczyć ? |
|
|
|
|
 |
fyszo

|
Wysłany: 22 Sty 08 10:37
|
|
|
| daniel93 napisał/a: | | Ciekawym pomysłem może być przekładnia kilku stopniowa. To znaczy, że leci pasek od koła pasowego na silniku, od niego leci pasek do dodatkowego wałka, na którym są 2 koła pasowe, i od tego wałka leci drugi pasek do koła pasowego na kole... |
Albo jednym silnikiem napędzać kilka elementów za pomocą jednego paska. Np. 2 koła, prądniczkę (dla spalinowego), rózne pompy itd. |
|
|
|
|
 |
|
|