Przesunięty przez: daniel93 31 Sie 08 12:34 |
jak zacząć przygodę z robotyką? |
| Autor |
Wiadomość |
aqaz1992

|
Wysłany: 23 Kwi 07 06:00 jak zacząć przygodę z robotyką?
|
|
|
Na początek chciałbym powiedzieć że mój poprzedni temat został usunienty ... mieliście racje . Zrozumiałem że stawiałem sobie za duże wymagania wobec robota dlatego postanowiłem zbudować na początek najprostrzego robota. Zrezygnowałem z ramiecia i kamerki ale nadal chce by robot był na gosienicach.
na prawdę chce zbudować tego robota. Proszę pomóżcie mi |
|
|
|
|
 |
AsMfc

|
Wysłany: 23 Kwi 07 06:57
|
|
|
1. znasz sie chodz troche na elektronice
2. znasz sie na programowaniu uP
3. zbudowales juz cos elektronicznego
4. zbudowales juz cos elektronicznego i zaprogramowales to
jak nie spelniasz tych punktow to narazie zostaja Ci albo moduly AVT albo roznego rodzaju take gotowce, ktorych w necie jest pelno
Jestes mlody, wiec nie trac czasu i zacznij cos majstrowac - programowac. Pozniej sam zobaczysz, ze Twoj post byl i jest bez sensu. |
|
|
|
|
 |
aqaz1992

|
Wysłany: 23 Kwi 07 01:29
|
|
|
AsMfc jeżeli chodzi i elektronike to jestem zupełnie zielony . Jedyne co wiem co co było na TECHNICE .Jednak mój tata powiedział że mi pomoże pod względem elektroniki a jerzeli chodzi o programowanie to umiem jedynie to znam podstawy C++ .Naprawde mi zalerzy na zbudowaniu tego robota
PROSZE NICH KTOŚ MI POMOŻE !! BŁAGAM NIECH KTOŚ PODA MI CO MAM ROBIĆ NA POCZĄTEK NP.CO KUPIĆ I GDZIE |
|
|
|
|
 |
PoPeK

|
Wysłany: 23 Kwi 07 02:27
|
|
|
Pomóc komuś nauki robotyki to naprawde bezczelność . Może słyszałeś o googlach ?A na samiusieńki początek :
- podstawy elektroniki
- wiedzieć jak działa mechanizm
- znać podstawy fizyki i mechaniki
I proponuje za daniela kupić książke "wyprawy w świat elektroniki" na allegro możesz kupić.
Napisz do mnie na gg. W e-mailu ci napisałem... |
|
_________________ Ja myśle przyszłościowo, a przyszłością jest robotyka |
|
|
|
 |
daniel93

Pomógł: 11 razy Posty: 390 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wujskie
|
|
|